Blogger sitemi Google search console 'a nasıl eklerim

Blogger sitemi Google search console'a nasıl eklerim
Blogger sitemi Google search console 'a nasıl eklerim

Google Search Consol tamamen ücretsizdir. Bloğunuzu ve Web sitenizi Google Search Console 'a ücretsiz olarak ekleyebilirsiniz. Google Search Console ile neler yapabiliriz?

  • Web sitemiz ve bloğumuzun performans bilgilerini görebiliriz.
  • Site haritasını gönderebiliriz.
  • URL kaldırma işlemi yapabiliriz.
  • Kapsam verilerini inceleyebiliriz.
  • Önemli web verilerini, mobil kullana bilirlik verilerini, güvenlik sorunlarını görebiliriz.
  • Bağlantılar ve ayarlardan sahipliği doğrulama işlemlerini yapabiliriz.

Blogger blogspot uzantılı bloğunuzu oluşturdunuz. Yeni yayın oluşturup ilk makalenizi yazdınız ve yayınladınız. Bloğunuzun Google arama motorunda arama sonuçlarında gösterilmesi için, Google Search Console 'a kaydettirmelisiniz.

Google Search Console 'a Site Ekleme

Tarayıcıdan search.google.com giriş yapın. Açılan sayfada Google Search Console 'a hoş geldiniz. Başlamak için mülk türünü seçin yazısı bizi karşılayacak. URL ön eki seçeneğine gelin ve URL kısmına blog adresinizi yazın. Örneğin bloghocamx.blogspot.com. Not: Alan adınızı yazarken, HTTP ve HTTPS olarak belirtin. Alan adınız Browser'da nasıl gözüküyorsa öyle yazın. Blogspot uzantılı alan adları HTTPS olarak açılır. Devam butonuna tıklayın. Sahiplik otomatik olarak doğrulandı penceresi açıldıktan sonra mülke git butonuna tıklayın.

Site Haritası Ekleme

Google Search Console açılış ekranı bizi karşılayacak. Site haritasına tıklayın. Yeni bir site haritası ekleyin yazısının hemen altında blogspot uzantılı alan adınız yazıyor. Alan adınızın sonuna sitemap.xml yazıp gönder butonuna tıklayın. Site haritası başarıyla gönderildi penceresi açılacak, anladım butonuna tıklayın. Gönderilen site haritası belirecek. Gönderilme tarihi, son okuma tarihi, durum başarılı, keşfedilen URL sayısı ekrana gelecek. Google Search Console 'a site ekleme işlemi bu kadar arkadaşlar bir sonraki yazımda buluşmak üzere teşekkürler.


Site Haritası Ekleme
Site Haritası Ekleme


Yorumlar