Blogger ‘da yeni yayın oluşturma nasıl yapılır

Blogger ‘da yeni yayın oluşturma nasıl yapılır
Blogger ‘da yeni yayın oluşturma nasıl yapılır

Blogger `da yayın oluşturup; düzenleme, yönetme ve silme işlemleri yapabilirisiniz. Bu işlemleri adım adım öğreneceğiz.

  • Blogger ’da  gmail adresinizle oturum açın.
  • Blogger “Yayınlar” butonuna tıklayın.
  • Yeni yayın oluştura” tıklayın.

İlk önce başlık kısmını belirleyin. Daha sonra içeriğinize resim eklemek isterseniz, üst taraftan “Resim ekle” simgesine dokunun ve karşınıza gelecek “Dosya seç” seçeneğiyle bilgisayarınızdan resim ekleyin. Aynı şekilde “Video ekle” seçeneğiyle video da ekleyebilirsiniz.

Ardından içerik kısmına yazınızı yazın. Sağ tarafta bulunan yayın ayarlarından etiket bölümüne anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz. Etiketler altında “Program yap” seçeneğiyle yayınınızı istediğiniz tarih ve saatte yayınlayabilirsiniz.

Arama açıklaması kısmınaysa yazınızın giriş kısmını yazabilirsiniz. Açıklama kısmı: Arama motorlarında, okuyuculara gösterilecek olan kısımdır. İçeriğinize YouTube, Dailymotion ve buna benzer sitelerden, embed kodunu alıp html kısmından video ekleyebilirsiniz. 

Son olarak, web üzerinde bağlantı vermek istediğiniz sayfayı bulun, bağla kısmından görüntülenmesini istediğiniz metni girin, web adresinde “web bağlantınızı” girin ve tamama tıklayın. Her şey olduysa içeriğinizi kaydederek ön izlemesini görün. Şimdi de “Yayınla” butonuna tıklayın. Tebrikler, Blogger yayın oluşturma işlemini tamamladınız. Eğer ki, “Yayınınızı” silmek isterseniz, “Yayınlar” kısmından silebilirsiniz.

Yorumlar